Skip to main content

Localisation Specialist, Service Office Helsingborg

Helsingborg, Skåne County - Explorar localização Marketing & Comunicação Tempo inteiro

Descrição da vaga

VEM ÄR DU

Till vårt team inom Communications Sverige söker vi dig som vill kliva in i en relativt ny nyckelroll på IKEA Retail Sweden och fortsätta driva utvecklingen framåt inom området Localisation. Som Localisation Specialist i Sverige kommer du, tillsammans med dina kollegor som består av andra Localisation Specialists globalt, få möjlighet att vara med och bygga upp , bygga vidare och skapa något nytt.

Då du kommer vara experten inom detta område, är det viktigt att du har förmågan att vara strukturerad, noggrann och lösningsorienterad. Rollen innefattar många kontaktytor, både internt och extern ,vilket innebär att du behöver känna dig trygg i att projektleda och koordinera för att både trivas och kunna leverera enligt krav.

Vi tror att du som söker denna tjänst kan ha en bakgrund inom översättning ,som project manager, eller som frilans i branschen. Du har ett språkligt intresse och kanske har du en utbildning inom kommunikation eller lingvistik. Du kommer dagligen arbeta i olika översättningsverktyg, så har du erfarenhet av XTM, Trados eller likvärdigt är det en fördel. Likaså att ha arbetat med Translation Memory, Termbase, och Quality Assurance.

Krav för denna tjänst är att du är flytande i svenska ( modersmål) och engelska, och kan uttrycka dig på ett professionellt sett i både tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet från INGKA är detta starkt meriterande, men inget krav.

DITT ANSVAR

I rollen som Localisation Specialist är du en kontaktpunkt för allt som berör lokalisering och lokaliseringstjänster i Sverige . Du verkar som den centrala punkten mellan den lokala marknaden och den översättningsbyrån som vi samarbetar med. Du ansvarar för att anpassa det globala materialet till den svenska marknaden och ser till att vi använder rätt terminologi och Tone of Voice i vår kommunikation.

Vidare är du ansvarig för kontakten mot övriga IKEA bolag och fungerar som projektledare i flera olika översättningsprojekt och administrerar förfrågningar och leveranser. På IKEA innebär denna roll att du tar hand om alla frågor som rör översättningar, och säkrar kvalitet och leveranser i tid av dessa. I jobbet ingår också att instruera översättningsbyrån i IKEA Tone of Voice, och till viss del korrekturläsa och korrigera material.

Du rapporterar till Communications Operations Manager, med en matrisrapporteringslinje till de Globala Localization-teamet, Group Communication, som är baserat i Sverige.

ANSÖK NU!

Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Start kommer tidigast bli september 2021. Vi kommer hantera urvalet och ansökningarna löpande, därmed kan annonsen komma att stängas i förtid om vi hittar rätt kandidater.

Vi vill göra dig uppmärksam på att om du går vidare till sista steget i denna process som är en slutintervju med rekryterande chef, kommer dessa hållas i mitten av augusti.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen går det bra att kontakta Recruitment & Selection specialist Susanna Kanold på mail susanna.kanold@ingka.ikea.com

Vi ser fram emot din ansökan!